Kategorier
Flytt

Utlandsflytt – vanliga frågor 

Dags att lämna Sverige och genomföra en utlandsflytt? Idag ser man att många svenskar söker sig till andra länder. Detta kan ske som en följd av en jakt på det stora äventyret där man reser omkring i världen under några år, men man kan även ser mer regelrätta flyttar där man bosätter sig i ett annat land för arbete, studier eller för pension. Världen är öppen och det är idag enklare att flytta utomlands än tidigare.

 Det finns emellertid en massa saker att tänka på i samband med en utlandsflytt och vi ska här nedan gå igenom lite kring detta. Genom att svara på några vanliga frågor så hoppas vi att du får lite ny information, ny kunskap samt en massa matnyttiga tips och råd. Enligt följande: 

Vad är viktigast att tänka på vid en utlandsflytt? 

Vi skulle säga att det handlar om praktiska saker som exempelvis visum, arbetstillstånd, skola, försäkringar och sjukvård. Allt detta måste du kolla upp kring vad som gäller innan du flyttar. Kontakta ambassaden och se över hur det fungerar i det nya landet och vad du ska tänka på. Boka gärna in möten direkt med exempelvis banker och annat för att snabbt kunna acklimatisera dig och börja leva på riktigt! Tänk även på att språket är viktigt att lära sig så snart som möjligt – och se till att läsa om kultur och historia i landet. Det gör övergången enklare. 

Kan jag flytta mitt bohag? 

Ja, det finns svenska flyttföretag som specialiserat sig på att hjälpa till vid en utlandsflytt. Hur man flyttar beror på land och avstånd, men inom Europa – Tyskland, Danmark, Holland, Norge – så kan det fungera med flyttbilar. Ett alternativ är också att magasinera exempelvis möbler medan du är borta. Trivs du inte så har du dina grejer kvar – och om du trivs, ja, då kan du ordna med flytten senare.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: utlandsflytt.net